Tofu bowl

Du visar för närvarande Tofu bowl

Bulgur i botten, marinerad tofu, de grönsaker som finns hemma, ett kokt ägg och kimchi. En smakrik och god tofu bowl som passar perfekt till lunch.

Med rätt förberedelser går det snabbt att laga till det som dagens lunch även om tiden är knapp. Lägg tofu i marinad på förmiddagens fikapaus, mät upp bulgur och hacka grönsaker så är det lätt gjort att fixa det sista när lunchtimmen är slagen.

Tofu bowl (2 portioner)

200 g tofu

Marinad

1 msk japansk soja

2 – 3 tsk pressad citron

1/2 msk flytande honung

1/2 msk sambal oelek

1 fint riven vitlöksklyfta

ca 1 msk maizena (efter marinaden)

 

1. Pressa ut vätskan ur tofun och skär i små kuber.

2. Blanda marinaden och låt tofun ligga minst en timme, gärna längre.

3. Strö över maizenamjölet och lägg kuberna på ett bakplåtspapper. Stek i ugnen, 225°, 15-20 minuter.

 

Tillbehör

2 portioner bulgur

3/4 msk kantarellfond

2 ägg

2 rejäla nävar spenat

sesamolja

salt, svartpeppar

2 salladslökar

1/2 röd paprika

sesamfrön

kimchi

4. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen men använd kantarellfond istället för salt i kokvattnet.

5. Koka äggen.

6. Hacka spenaten grovt. Stek hastigt i sesamolja. Krydda med lite salt och svartpeppar.

7. Skär röd paprika och salladslök i mindre bitar. Rosta sesamfrön i en torr stekpannan.

8. Lägg bulgur i botten på en skål. Fyll sedan på med stekt tofu, spenat, paprika, salladslök, ägg, kimchi och avsluta med att strössla sesamfrön över.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar