Morotspesto

Du visar för närvarande Morotspesto

För ett tag sedan gjorde jag en god morotspesto. Den passar att äta till kyckling, kött, korv, blanda med pasta, till kål och som dipp till råa grönsaker. Eller till nästan vad som helst faktiskt. Så god, så god!

Morotspesto

1 stor eller 2 mindre morötter

1 vitlöksklyfta

1 rejäl näve mandlar

ca 1 dl olivolja

salt, svartpeppar

1/4 tsk pressad ingefära eller motsvarande mängd finriven.

1. Skala morötterna och dela i mindre bitar. Koka i lätt saltat vatten till dess att de är nästan mjuka

2. Dela vitlöksklyftan och hacka mandlarna grovt.

3. Riv ingefära eller använd pressad som finns att köpa på flaska.

4. Mixa allt med olivolja och smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar