Stekt panerad ost med lingonsås

Du visar för närvarande Stekt panerad ost med lingonsås

För ett antal år sedan åt vi god stekt ost när vi var i Östersund och gästade Storsjöyran. Då letade jag recept på nätet för att prova att laga till det här hemma. Efter att ha testat lite olika sätt har jag hittat en variant som fungerar bra och som dessutom smakar toppen!

Jag använde Goudaost men man kan naturligtvis ta vilken ost med hög fetthalt man vill. Jag trippelpanerade, allt för att stänga in osten och hindra den från att rinna ut när den steks.

Först vände jag osten i mjöl med lite salt och svartpeppar i.

Därefter i uppvispat ägg (2-3 beroende på storlek och antal ostskivor)

Nästa steg  i vanligt ströbröd.

Därefter uppvispat ägg igen.

Sist ner i panko.

(Mängder på mjöl, ströbröd och panko har jag ingen riktig aning om, jag fyllde helt enkelt på mer när det började ta slut).

 

Jag stekte osten på hög värme i rikligt med rapsolja. Till serverades stekt potatis och en lingonsås (creme fraiche, pepparot, svartpeppar, lingonsylt) istället för den traditionella tartarsåsen.

image
Tallrikar med mjöl, ströbröd, ägg och panko.

 

image
Färdigpanerade ostbitar.

 

image
Med lingonsås.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar