För ett antal år sedan åt vi god stekt ost när vi var i Östersund och gästade Storsjöyran. Då letade jag recept på nätet för att prova att laga till det här hemma. Efter att ha testat lite olika sätt har jag hittat en variant som fungerar bra och som dessutom smakar toppen!
Jag använde Goudaost men man kan naturligtvis ta vilken ost med hög fetthalt man vill. Jag trippelpanerade, allt för att stänga in osten och hindra den från att rinna ut när den steks.
Först vände jag osten i mjöl med lite salt och svartpeppar i.
Därefter i uppvispat ägg (2-3 beroende på storlek och antal ostskivor)
Nästa steg i vanligt ströbröd.
Därefter uppvispat ägg igen.
Sist ner i panko.
(Mängder på mjöl, ströbröd och panko har jag ingen riktig aning om, jag fyllde helt enkelt på mer när det började ta slut).
Jag stekte osten på hög värme i rikligt med rapsolja. Till serverades stekt potatis och en lingonsås (creme fraiche, pepparot, svartpeppar, lingonsylt) istället för den traditionella tartarsåsen.