Snabb chili

Häromkvällen var det viktigt att maten gick snabbt att laga till men jag hade mer än den vanliga kvarten på mig så  jag hann göra en chili con carne.

image
Het chili.

Den här dagen använde jag mig av:

ca 400 g älgfärs

500 g krossade tomater med chilismak

köttfond till 5 dl vätska

ca 1 dl vatten

1 finhackad gul lök

1 finhackad vitlöksklyfta

1 burk stora vita bönor

anchochili

salt, svartpeppar

rapsolja att steka i

1 röd paprika i bitar

1 dl majs

Jag började med att fräsa lök och vitlök mjuka sedan fräste jag färsen tills den fick färg. Jag kryddade med lite salt och svartpeppar innan jag hällde i övriga ingredienser och lät allt koka ihop (utom bönorna). Bönorna fick komma i precis mot slutet för att bli varma men utan att bli sönderkokta. Jag smakade av med extra kryddor mot slutet.

Jag serverade chilin med mjukt bröd och ruccola.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar