Häromkvällen var det viktigt att maten gick snabbt att laga till men jag hade mer än den vanliga kvarten på mig så jag hann göra en chili con carne.
Den här dagen använde jag mig av:
ca 400 g älgfärs
500 g krossade tomater med chilismak
köttfond till 5 dl vätska
ca 1 dl vatten
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 burk stora vita bönor
anchochili
salt, svartpeppar
rapsolja att steka i
1 röd paprika i bitar
1 dl majs
Jag började med att fräsa lök och vitlök mjuka sedan fräste jag färsen tills den fick färg. Jag kryddade med lite salt och svartpeppar innan jag hällde i övriga ingredienser och lät allt koka ihop (utom bönorna). Bönorna fick komma i precis mot slutet för att bli varma men utan att bli sönderkokta. Jag smakade av med extra kryddor mot slutet.
Jag serverade chilin med mjukt bröd och ruccola.