Halloumiskål

Du visar för närvarande Halloumiskål

Hungrig, hungrig, hungrig. Risnudlar går fort att koka. Halloumi går fort att steka. Under tiden spisen jobbar skärs lite grönsaker upp. Finns dessutom färdig jordnötssås i kylen är middagen klar på under tio minuter. Passar mig alldeles utmärkt. Dessutom smakar det toppen!

Risnudlar med lite japansk soja i botten på en skål. Sen på med avokado, rädisor, salladslök, ärtor och röd paprika. Ovanpå det stekt halloumi med jordnötssås. Svårare än så är det inte. Har du andra grönsaker hemma tar du förstås det du har.
Ät! Njut!

Så här kan du göra en enkel jordnötssås: Mixa jordnötter, lite pressad lime, en aning japansk soja, chiliflakes och lite salt med rapsolja till önskad konsistens.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar