Chipspanerad torsk

Du visar för närvarande Chipspanerad torsk

Jag köpte fin fryst torskrygg när den var på extrapris för ett tag sedan. Den tog jag upp ur frysen. Medan den tinade funderade jag vad jag skulle laga till. Jag längtade efter panerad fisk så det var åt det hållet tankarna åkte. Ofta panerar jag med panko eller cornflakes men så fick jag en idé.

När sonen åkte tillbaka till Lund lämnade han en halv påse chips med cheddar och sourcreamsmak i skafferiet. Ett infall gjorde att jag tänkte att det nog skulle bli gott som panering….och det blev det…mycket gott till och med. Alltså något som rekommenderas skarpt.

Chipspanerad torsk

400 g torsk

1 dl majsmjöl

2 ägg

ca 3 dl krossade chips

salt, svartpeppar

1. Dela torsken i bitar, torka av överflödig vätska och krydda med salt och svartpeppar.

2. Vänd bitarna först i majsmjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i krossade chips.

3. Stek i smör till dess att de får fin färg och är genomstekta.

Gör en dipp med lika delar majonnäs och crème fraiche (ca 1/2 dl av varje), 1 tsk dijonsenap och 2-3 tsk bostongurka. Smaka av med mer senap och svartpeppar.

Servera torsken med klyftpotatis och sås.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar