Halloumiburgare med vitlökssås

Du visar för närvarande Halloumiburgare med vitlökssås

Sonen sommarjobbar och hans arbetstider är minst sagt oregelbundna. Det gör att måltiderna serveras lite hipp som happ. Ofta är det viktigt att det går snabbt och att laga till halloumiburgare med vitlökssås och klyftpotatis tar inte lång stund.

Jag började med klyftpotatisen. Då använde jag små färskpotatisar som jag delade i klyftor, ringlade olivolja över, saltade och sist av allt strödde jag över ett lager anchochili. In i ugnen, 225 grader på varmluft. Efter ca 30 minuter var de mjuka inuti och krispiga utanpå.

Vitlökssåsen gjorde jag på mitt vanliga favoritsätt. Lika delar creme fraiche och majonnäs. 1 riven vitlöksklyfta, lite pressad citron och flingsalt. Det är allt som behövs!

Därefter var det dags att steka halloumin. Jag använde vanlig och chilihalloumi som jag stekte i olivolja.

När vi lade ihop burgarna tog vi även sallad, gurka och rödlök. Gott, snabbt och enkelt. Smaklig spis!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar