Kanelbullekladdkaka

Du visar för närvarande Kanelbullekladdkaka

Kanelbullens dag den 4 oktober kom och inte fanns varken tid eller lust att baka kanelbullar…om än jag gärna hade haft ett gäng att äta varma tillsammans med kall mjölk. Istället gjorde jag en kladdkaka som smakade kanelbulle. Receptet hittade jag på ica.se och jag följde det faktiskt till punkt och pricka…nästan…..fast jag tog malen kardemumma istället för att mortla kärnor. Funkade tipptopp det med.

Förutom att den var enkel att baka, smakade den faktiskt kanelbulle. Men den var mättande….det behövdes inte så stor bit.

Kanelbullekladdkaka

Grundsmet

200 g smör

2 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

3 ägg

1 krm salt

1 msk malen kardemumma

Garnering

50 g smör

2 msk strösocker

2 msk malen kanel

2 tsk vaniljsocker

pärlsocker

 

1. Smält smöret till grundsmeten och låt det svalna något.

2. Blanda mjöl, socker, kardemumma och salt i en bunke.

3. Rör ner smöret och äggen. Vispa inte.

4. Häll smeten i en springform som är klädd med bakplåtspapper.

5. Smält smöret till garneringen och blanda ner socker, kanelsocker och vaniljsocker. Ringla över grundsmeten.

6. Strö over pärlsocker och grädda i 200° varm ugn 15-18 min.

En klick vispad grädde smakar gott till.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar