Det gäller att passa på att grilla de dagar det inte regnar. Helgen som gick bjöd på perfekt grillväder så då stoppade jag in två jättefina regnbågar i folie. Fyllda med ett gott citron- och limesmör och dill smakade de toppen.
Till dessa goda fiskar grillade jag grönsaker och gjorde en god sås med äpple och pepparrot. Smarrigt värre!
Jag började med att skölja av och torka fiskarna. Sedan saltade jag lätt både på utsidan och inuti. 2- 3 msk citrussmör och ett dillknippe i varje fisk och sedan gjorde jag foliepaket av dem.
Fiskpaketen fick ligga på grillen ca 15 minuter, jag vände dem efter vad jag trodde var halva tiden. Men beroende på värmen på grillen och storleken på fiskarna kan tiden variera. Man får helt enkelt ha lite koll. Jag tjuvkikade i ett av paketen efter ett tag.
De grönsaker jag grillade var squash, gul paprika, blomkål och tomater. Jag penslade grönsakerna med en aning olivolja innan jag lade de på grillen. Eftersom det fanns mer citrussmör än det jag stoppade in i fiskarna smakade det mycket gott tillsammans med grönsakerna när de var grillade.
Citron- och limesmör
150 smör
1 lime
1/3 citron
Ta fram smöret så att det är mjukt. Tvätta limen och finriv skalet och tillsätt både rivet limeskal och pressad citron till smöret. Krydda med en aning salt.
Rör eller mixa ihop citrussmöret. Smaka ev. av med mer citrus eller salt.
Det blir mer smör än som går åt till fiskarna. Antingen gör man mindre mängd eller så stoppar man det som blir över i frysen, då finns det nästa gång fisk står på menyn.
Äppel- och pepparrotssås
1 äpple
pressad citron
1 1/2 – 2 tsk riven pepparrot
2 msk hackad dill
1 1/2 dl crème fraiche och majonnäs (lika delar)
svartpeppar + salt
1. Blanda crème fraiche och majonnäs. Rör ner pepparroten och smaka av till lämplig styrka.
2. Hacka äpplet fint och rör ner i såsen tillsammans med hackad dill.
3. Smaka av med pressad citron, salt och svartpeppar.