Frusen matjestårta

Du visar för närvarande Frusen matjestårta

Man kan ju fundera om jag tror att sommaren är här redan nu…..frusen matjestårta är ju typisk sommarmat. Men riktigt så tokig är jag inte men den här gången tänkte jag vara ute i tid och inte precis hålla mig vid deadline. Min tanke är att detta recept ska bli mitt bidrag till det nummer av vårt lokala magasin som kommer i slutet av juni. Sen om det blir så är en helt annan sak….

Den här matjestårtan är i alla fall jättegod att servera halvfrusen med lite gott knäckebröd eller serverat med ett mörkt, mjukt  dinkelbröd.  Som förrätt räcker den till 8-10 portioner. Som en lättare sommarlunch räcker den till färre, kanske till tre, fyra portioner….

Frusen matjestårta (8-10)

2 dl grädde

2 dl crème fraiche

200 g matjessill

3 msk sillspad

1 dl gräslök

1 dl dill

 

1. Hacka dill och gräslök.

2. Hacka sillen i mindre bitar.

3. Blanda sill och kryddorna i crème fraiche tillsammans med spad.

4. Vispa grädden och vänd ner den i blandningen. Smaka ev. av med mer spad.

5. Klä en avlång form med plastfolie, häll i blandningen och frys in.

6. Ta fram formen och stjälp upp tårtan och låt den tina 20-30 minuter innan serveringen. Dekorera med färsk finhackad gräslök.

Servera med ett gott bröd och eventuellt små goda färskpotatisar!

image
Tårtan är klar för servering!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar