Ljummen potatissallad med lax

Du visar för närvarande Ljummen potatissallad med lax

För ett tag sen när jag skulle laga mat hade jag plockat upp ett par bitar lax ur frysen. Som vanligt hade jag ingen aning om vad jag skulle laga till men det löste sig förstås när det var dags att börja. Det blev ungefär två portioner av det jag lagade till. Perfekt med rester dagen efter.

Jag hade fin färskpotatis som jag kokade mjuk och delade i mindre bitar när den var klar. Tillsammans med grillad röd paprika och grillad nektarin i bitar, rädisor, rödlök, tomater, färsk timjan och basilika blev det en fin grund till laxen.

Laxen, tvåportionsbitar,  delade jag i mindre bitar och lade i ett foliepaket. Kryddade med salt och svartpeppar. Sen lade jag på hackad dill och pressade lime över. Paketet lade jag på grillen samtidigt med paprikan och nektarinen. Det går förstås att steka laxen, paprika och nektarin antingen i ugn eller stekpanna också,

Sist men inte minst gjorde jag en dressing som jag hällde över salladen. I den var det rapsolja, honung, pressad lime, sötstark senap, salt och svartpeppar. Tyvärr har jag ingen koll på mängderna men jag använde ungefär 3/4 dl rapsolja, nån matsked honung och senap. Saften från ca 1/2 lime och salt och peppar efter smak.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar