Cornflakes- och parmesanpanerad torsk

Du visar för närvarande Cornflakes- och parmesanpanerad torsk

Jag tycker att det är så gott med panerad fisk, lite bökigt kan det ju upplevas förstås eftersom det kan bli lite kladdigt. Det är väl värt det dock, framförallt med den panering jag gjorde vid den här tillagningen. En aning annorlunda smaker när det gäller torsk men en riktig höjdare.

En bonus var att det fanns citron- och limesmör kvar i min kyl sedan vi grillade för ett tag sedan. Det passade perfekt att både steka fisken och morötterna i. Har man inget färdigblandat smör går det alldeles utmärkt att pressa citrus i det smälta smöret i stekpannan innan man börjar steka.

Cornflakes- och parmesanpanerad torsk

Panerad torsk

300 – 400 g torsk

salt

1 dl majsmjöl

2 ägg

2 dl cornflakes

1 dl nyriven parmesan

citronsmör

 

1. Dela torsken i mindre bitar. Salta lätt runt om.

2. Riv 1 dl parmesanost. Mixa tillsammans med cornflakes till dess att det blir som ett mjöl.

3. Förbered tre fat, det första med majsmjöl, det andra med uppvispat ägg, det tredje med cornflakes- och parmesanblandningen.

4. Vänd fisken i skålarna i tur och ordning.

5. Stek torsken frasig i citronsmör, eller om du inte har det, pressa citron i det smälta smöret i stekpannan innan fisken läggs i.

 

Ugnsbakade morötter

morötter

1 vitlöksklyfta

citronsmör

salt, svartpeppar, chiliflakes

honung

persilja

 

1. Tvätta morötterna och skala dem om det behövs. Dela de som är riktigt tjocka.

2. Pressa en vitlöksklyfta ner i smält citronsmör i en stekpanna. Lägg i morötterna och låt dem steka en stund. Krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes.

3. Lägg över morötterna i en ugnsform, låt smöret som är kvar i pannan följa med.

4. Ringla lite honung över och baka i ugnen, ca 20 – 30 minuter, 200° varmluft.

5. Strö över hackad persilja vid serveringen.

 

Kall citronsås

3/4 dl crème fraiche

3/4 dl majonnäs

rivet citronskal

pressad citron

salt

Blanda crème fraiche och majonnäs. Riv skal fint från en tvättad citron, ca 1/2. Pressa ner 1/2 – 1 msk juice. Krydda med salt, sen är såsen klar.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar