Sötpotatis- och kikärtsbiffar

Du visar för närvarande Sötpotatis- och kikärtsbiffar

För någon vecka sedan gjorde jag de här mycket goda biffarna. Med kokta kikärtor och kokt sötpotatis fick de fantastiskt god smak av koriander och salladslök.

De blir ganska lösa så jag formade biffarna försiktigt med fuktade händer, vände dem i panko och stekte på bakplåtspapper i ugnen. Vill man ha fastare biffar går det bra att ta vetemjöl istället för majsmjöl, men i lite större mängd.

Är panko ingenting man har hemma eller är sugen på att använda fungerar det toppen med cornflakes som man smulat sönder också, eller vanligt ströbröd förstås.

Sötpotatis- och kikärtsbiffar

2 små sötpotatisar

1 förpackning färdigkokta kikärtor

2-3 salladslökar, eller purjolök

2 ägg

1 kruka koriander

1 msk majsmjöl

salt, svartpeppar, chiliflakes

2-3 dl panko

ev. olja

 

1. Koka sötpotatisen mjuk. När den är klar får den rinna av i ett durkslag innan den mosas i en bunke tillsammans med kikärtorna.

2. Hacka salladslök och koriander och blanda med ärtor och potatis. Purjolök går också fintfint att använda.

3. Knäck ner äggen och blanda i majsmjölet (ej maizenstärkelse).

4. Krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes.

5. Forma biffar med hjälp av fuktade händer och vänd i panko. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jag använde en stekspade för att lägga dem på plåten så att de inte gick sönder.

6. Stek i ugnen, 225°, cirka 20 minuter. Vänd efter halva tiden.

7. För att få dem extra krispiga kan man pensla bakplåtspappret med olja innan man lägger på biffarna.

 

Servera med sallad och någon god röra. Jag tog blomkåls- och kesoröra!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar