Blomkålsdipp

Du visar för närvarande Blomkålsdipp

Det här måste vara i särklass den enklaste och godaste dipp som går att göra. Vilket fantastiskt gott hittepå det blev.

Smakar smaskens att äta varm, ljummen eller kall. Allt beroende av vad man vill äta den till.

Jag har dippat grönsaker i den, ätit den med vegetariska biffar eller till frasiga klyftpotatisar.

Den mängd jag använde i det här receptet räcker till en person, möjligen två, beroende på vad man äter den till. Den kan räcka till fler också om den serveras med något gott att dippa till en fördrink.  

 

Blomkålsdipp

5-7 kokta blomkålsklasar

1 dl keso

Salt, chiliflakes

1. Koka blomkålen i lättsaltat vatten och låt den rinna av i ett durkslag. 

2. Mosa ihop den med keso och smaka av med salt och chiliflakes. Mängden chili beror på vad den ska ätas till. Har man kryddstarka tillbehör tar man mindre mängd chili. Men om det är grönsaker som ska dippas är det gott om det är lite hetta i dippen. 

Första gången jag lagade till dippen åt jag den med frasiga klyftpotatisar, stekta i ugnen och kryddade med salt och anchochili. 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar