Sötpotatisstripes med soja

Du visar för närvarande Sötpotatisstripes med soja

Jag har alltid tänkt att olja är en förutsättning för att stripes och pommes ska bli krispigt goda. Men nu har jag lärt mig att det inte alls behövs. Att få till krispiga sötpotatisstripes kan ju dessutom vara en extra utmaning. Det här receptet ger riktigt krispigt goda stripes av just sötpotatis, helt utan olja. Tro det eller ej….

 

Sötpotatisstripes med soja

250 g sötpotatis

1 msk japansk soja

3-4 tsk potatismjöl

paprikapulver, svartpeppar

 

1. Skala sötpotatisen och skär den först i skivor och sedan alla skivor i stavar.

2. Blanda soja, potatismjöl och kryddorna i en bunke.

3. Vänd ner potatisen i sojablandningen och se till att alla bitar täcks.

4. Lägg på ett bakplåtspapper, en och en, de får inte kladda ihop.

5. Stek i varmluftsugn, 200°, cirka 20 minuter. Kolla efter en kvart, det kan gå snabbare men det kan ta lite längre tid också, det beror på den egna ugnen. Man får helt enkelt ha lite koll!

 

Ät med blomkålsdipp, kesoröra med tomat eller till kyckling, fisk eller kött.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar