Krossad potatis i örtdressing

Du visar för närvarande Krossad potatis i örtdressing

En riktigt god mixad örtdressing passar bra till många olika sommarrätter. Själv brukar jag ofta göra potatissallad med en örtigt god sås istället för den vanliga krämiga varianten. Det bästa med den är att man använder av de färska kryddor man har hemma, eller frysta för den delen. Tillsammans med vitlök, rapsolja och citron har man allt som behövs. Något som förstås går att variera genom att ta olivolja i stället för rapsolja, lime istället för citron, salladslök eller purjolök istället för vitlök.

När jag lagade till midsommarlax gjorde jag dressingen till krossad färskpotatis som lades på grillen i foliepaket. Det blev en riktig höjdare!

Krossad potatis med örtdressing och parmesan

ca 1 1/2 kg färskpotatis

1 – 1 1/2 dl rapsolja

ca 1 1/2 dl färska örter färska örter (jag tog persilja, koriander och timjan)

citron

vitlök

salt, svartpeppar

parmesan (eller annan smakrik ost)

 

1. Tvätta och koka färskpotatisen i lättsaltat vatten till dess att den är klar.

2. Medan potatisen kokas mixas dressingen med kryddor, vitlök och olja. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.

3. När potatisen är klar häller man av potatisen, varje potatis trycks till och läggs i en bunke. Över den ljumma potatisen hälls den mixade örtdressingen. Krydda med lite extra salt.

4. Låt potatisen dra flera timmar, rör runt några gånger under tiden så att dressingen kommer åt överallt. Smaka av och tillsätt ev. mer salt, svartpeppar eller citron.

5. Lägg sedan potatisen i på ett stort folieark och riv över parmesanost. Vik ihop paketet och lägg på grillen 15-20 minuter.

Serveras till lax, fisk, kyckling eller bara till en god sallad.

 

Örter att mixa ihop till dressingen.
Färdigmixad dressing.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar