Grillad pizza, återigen!

Pizza på grillen, det är melodin när solen skiner och längtan att sitta utomhus är stor. Att dela degen i mindre bitar och göra flera småpizzor är lyckat. Det bästa av allt är att grönsakerna behåller sin krispighet, det gillar jag.

 

För att slippa misslyckas ska man tänka på är att inte ha alltför hög temperatur på grillen, då kan degen bli bränd. Grädda ena sidan en kort stund, sedan fyller man pizzan och lägger den ogräddade sidan ner. Eventuellt kan man stryka lite olja på gallret innan man börjar.

 

När det gäller ingredienser att välja bland till pizzan så tar man vad man har i kylen just för tillfället. Den här gången tog vi: Riven mozarella, mozarella i bit, spenat, salami, tomat, paprika, chili, tomatsås och pesto.

image
Här finns allt för att göra sin egen pizza.
image
De två första på grillen.
image
Dags att äta.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar