Indonesisk pytt i panna

En av mina favoriträtter är Nasi goreng, indonesisk pytt i panna.  Mat som passar en ”man tager vad man haver – person” som mig.  Igår när jag åt räkor med mamma blev det några kvar som skalades och sparades i kylen till idag. Eftersom sonen inte var hemma lagade jag bara en portion av denna goda pytt.

Jag kommer aldrig ihåg exakt vilka kryddor jag använde förra gången, men eftersom det är pytt i panna finns säkert lika många recept som kockar i Indonesien. Det viktigaste är ju att den blir god. Förutom räkor i stekpannan fylldes den med det som fanns i kylen just idag. Anpassa chilimängd och sambal oelek efter tycke och smak. Min pytt blev det alldeles lagom mycket sting i….i alla fall i mitt tycke.

Nu är det bara att hugga in!

 

Räkpytt á la Nasi goreng

1-2 cm ingefära

1 vitlöksklyfta

1 liten röd lök

1/3 röd chili

1/2 röd paprika

1 näve salladsärtor

1/2 dl majs

1 portion kokt jasminris

ca 2-3 msk japansk soja

1/2 – 1 tsk sambal oelek

100 g räkor

1 näve ruccola

1/2 lime

Omelette: 2 ägg, salt och lite vatten

1. Börja riva ingefära, vitlök, hacka röd lök och chili och stek mjukt på låg värme i smör och rapsolja.

2. Skär paprika och salladsärtor i bitar och lägg i dem och majs i stekpannan.

3. Blanda i det kokta riset, sojan och sambal oelek.

4.Låt det koka ihop snabbt och pressa över limejuicen och smaka av med mer kryddor om det behövs.

5. Stek hastigt omeletten i en annan panna, strimla och blanda ner den och räkorna sist av allt.

6. Blanda i hackad ruccola precis innan servering.

En ljuvlig doft sprider sig i köket!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar