Bönbiffar

Du visar för närvarande Bönbiffar

När jag gjorde bönröra till tacos alldeles nyss blev det rester av röran. Den använde jag och gjorde goda biffar av. Sedan tog jag det som var kvar av avocadoröran från samma tillfälle och blandade med crème fraiche så fick jag en god sås till biffarna. Jag serverade bönbiffarna nystekta i ett salladsblad. Förstås kan de ätas i tortillabröd, tacoskal, tillsammans med ris, valfria grönsaker eller på det sätt man själv vill.

Bönbiffar

rester av bönröran

1 ägg

1-2 msk vetemjöl

panko

rapsolja

Jag blandade resterna av bönröran med ett ägg och vetemjöl. Sedan vände jag biffarna i panko och stekte dem frasiga i rapsolja.

Resterna av avocadoröran blandade jag med crème fraiche. Jag smakade av den med extra svartpeppar.

Servera biffarna i ett salladsblad med såsen och en limeklyfta att pressa över precis innan servering.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar