Avokado-, sparris- och äggmacka

Du visar för närvarande Avokado-, sparris- och äggmacka

Mitt i skrivandet kom jag på att det var dags för lunch. Efter att ha öppnat kylskåpsdörren och botaniserat bland det som fanns därinne blev resultatet en snabblagad macka med bland annat sparris och ägg.

Jag rostade två bröd och mosade en mogen avokado som fördelades på bröden. Kryddade lätt med salt och pressade över en aning citron.

Därefter stekte jag sparris i smör och olivolja. När sparrisen nästan var klar ringlade jag över honung och strödde över en aning flingsalt.

Tunt skivad rödlök stektes mjukt i samma stekpanna som sparrisen till dess att den blev härligt karamelliserad.

Stek ett ägg till varje macka och servera genast.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar