Halloumi- och couscoussallad

Du visar för närvarande Halloumi- och couscoussallad

Jag fick en del rester kvar av både halloumi och couscous från häromdagen när jag lagade till en bowl. De passade jag på att använda som bas i en sallad. Med grönsaker, sparris, ägg och ugnstorkad prosciutto blev salladen toppengod. En rätt som fungerar lika bra att äta till vardagsmiddag som att laga till när det är dags att bjuda hem gäster.

Halloumi- och couscoussallad

Först av allt torkade jag en förpackning prosciutto. Jag lade skinkan på ett bakplåtspapper och lät den torka i ugnen 5 – 10 minuter på 225° i varmluft.  Vakta skinkan, det går snabbt när den börjar bli klar. Den ska bli torr utan att brännas.

Sedan hackade jag 1 schalottenlök och 2 salladslökar. Skivade upp 3-4 champinjoner och klyftade 4-5 körsbärstomater. Jag strimlade 1 gul paprika och delade halloumin som var kvar i mindre bitar.

I en stekpanna ringlade jag i olivolja sedan stekte jag alla grönsaker och halloumin mjukt. När det var klart vände jag ner den färdigkokta couscousen (ca 3-4 dl), 1 dl vatten och lite svampfond (går förstås att ta annan fond också). När vattnet kokat in vände jag snabbt ner en rejäl näve bladspenat och lade upp couscousblandningen i ett djupt fat.

I en annan stekpanna stekte jag sparris i olivolja. Jag kryddade med salt, svartpeppar och ringlade över lite flytande honung precis innan servering.

Ovanpå couscousen lade jag sedan nystekt sparris, äggklyftor och smulad prosciutto. Den olja som var kvar i stekpannan efter att ha stekt sparrisen hällde jag över salladen innan servering.

Jag hade kvar av avocadosåsen från häromdagen så den bjöd jag till. En vinegrette med olja, citron och honung skulle också passa bra. Men salladen kan med fördel ätas utan dressing eller sås också.

Gott till, vatten med citron och basilika.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar