Till lunch idag gjorde jag en god rätt. Inte en poké bowl som har ris som bas, utan mer en mexikansk bowl med couscous. Hade jag valt att servera rätten på ett stort fat istället hade det blivit en sallad att servera till fler, nu lade jag bara upp en portion i en skål. Det innebär att det blev rester över till en annan dag. Inte dumt alls.
Halloumi och couscous bowl
Jag började med att koka upp 2 dl vatten, olivolja och lite salt. När det kokade slog jag av plattan och blandade ner 2 dl couscous och lite chiliflakes. En snabb omrörning innan jag lade på locket och lät grynen svälla i det kokheta vattnet. Rör om igen innan serveringen för att den ska bli luftig och inte så kompakt.
Jag skar en halloumi i stavar och stekte dem gyllene i olivolja. Kryddade med lite paprikapulver och ringlade lite flytande honung över mot slutet av stektiden.
Avokadodressingen gjorde jag av 1 mogen avocado, 1 vitlöksklyfta, lite pressad citron, salt, svartpeppar, cirka 1 dl crème fraiche och en aning flytande honung. Jag mixade dressingen slät med en stavmixer och smakade av med mer kryddor.
Bottna en skål med couscous, lägg i spenat, skivade champinjoner, paprika och körsbärstomater i klyftor. Lägg halloumistavarna på och en klick dressing, snåla inte med dressingen. Det är den som är pricken över i:et.
Nu är det bara att njuta av det goda!