Korv- och grönsaksstroganoff

Du visar för närvarande Korv- och grönsaksstroganoff

Korvstroganoff är gott tycker jag, men just idag när jag skulle laga till den hade jag inte så mycket falukorv hemma att det skulle räcka med bara korv. Jag behövde nämligen laga till lite mer för att få några matlådor veckan som kommer.

Då fick det bli en korv- och grönsaksstroganoff istället. Det bästa med den är att det bara är att utesluta korven för den som vill göra en vegetarisk stroganoff. God att servera till antingen ris, kokt potatis eller varför inte prova pasta?

Korv- och grönsaksstroganoff

1 gul lök

4-5 salladslökar

1 vitlöksklyfta

10 cm purjolök

6 champinjoner

10 – 15 cm falukorv

6- 7 broccolibuketter

1 dl gröna ärtor

6 körsbärstomater

1 msk harissa (eller sambal oelek) Börja med lite mindre mängd och smaka av.

3 msk tomatpuré

1/2 dl ketchup

3/4 msk kantarellfond

2 dl grädde

2 1/2 – 3 dl crème fraiche

1 kruka basilika

1. Hacka den gula löken, strimla salladslök och purjolök. Riv vitlöken.

2. Skölj och dela champinjonerna och strimla korven.

3. Dela broccolibuketterna i mindre delar och halvera tomaterna.

4. Stek all lök, champinjoner och korv i rapsolja och smör. Löken ska inte ta färg utan bli mjuk och genomskinlig.

5. Tillsätt broccoli, ärtor och tomater.

6. Blanda grädde, harissa, tomatpuré, ketchup och kantarellfond. Häll det över korv och grönsaker i stekpannan. Tillsätt även crème fraiche.

7. Låt stroganoffen puttra på låg värme medan tillbehören kokar. Idag valde jag ris.

8. Hacka en kruka basilika och vänd ner precis innan servering.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar