Ruccolapesto

Du visar för närvarande Ruccolapesto

Pesto i alla former är gott. Den traditionella med basilika eller med tomat, morot, dill eller något annat gott som bas. Ät den till pasta, som tillbehör till stekt kött och kyckling. Eller varför inte som täcke på torsk som tillagas i ugnen. Pesto fungerar helt enkelt till det allra mesta.

Den här varianten kom till när jag hade ruccola som började se lite trött ut. Tillsammans med solroskärnor istället för pinjenötter och den traditionella parmesanen lovar jag att det blir en höjdarpesto. Det går förstås bra att ta mandel, pinjenötter eller varför inte cashew istället för solroskärnor. Att jag använde solroskärnor är sonens förtjänst. Vi pratade i telefon medan jag fixade peston så han fick välja mellan solroskärnor och mandel….

Ruccolapesto

1/2 påse ruccola

1 vitlöksklyfta

1 dl rapsolja

2 msk solroskärnor

2 – 3 msk riven paremsan

1/5 citron

salt, svartpeppar

Blanda alla ingredienser utom pressad citron, salt och svartpeppar och mixa till dess att peston är nästan slät. Smaka sedan av med pressad citron, salt och svartpeppar.

Peston tillsammans med pasta!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar