Kalvrulle i Vadergrytan

Du visar för närvarande Kalvrulle i Vadergrytan

Ett av mina favoritsätt att tillaga kött är, som jag berättat förut, i järngryta i ugnen. Det är så enkelt. Bara att slänga ner alla ingredienser, stoppa in grytan i ugnen, ta ut den nån gång och vända på köttet för att sedan njuta av gott smakrikt kött. Av vätskan som blir kvar gör man en god sås och sedan serverar men köttet med valfritt tillbehör.

Kalvrulle i Vadergrytan

400 g kalvrulle (eller annat kött)

33 cl ljust lättöl

1 1/2 msk kalvfond

1/2 dl japansk soja

1/2 msk harissa (eller sambal oelek)

2 – 3 schalottenlökar

1 – 2 vitlöksklyftor

2-3 tsk torkad timjan och rosmarin

10 körsbärstomater

Putsa köttet, dela tomater, lök och vitlök och lägg sedan i alla ingredienser i en stekgryta. In i ugnen på 175° . Jag stoppade in mitt kött halvfruset så det tog lite längre tid, cirka 2-3 timmar (kollade inte tiden tyvärr). Men använd gärna en termometer och stek köttet till den temperatur du vill ha. För medium är det ungefär 60 ° och för välstekt 75 °.

Till köttet gjorde jag rotfrukter i ugnen, potatis, palsternacka och jordärtskocka. Jag lät de gå med köttet i ugnen den sista timmen så de blev mjuka men inte fick så mycket färg. När köttet var klart ökade jag temperaturen till 225°, hällde på lite grädde och toppade med riven ost. När rotfrukterna fått färg var de klara.

Sås gjorde jag av vätska som blev kvar i stekgrytan. Den blandade jag med lite smör, grädde och crème fraiche. Så god, himmelskt len men med god kryddig smak!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar