Äntligen kräftor!

image
I väntan på att bli uppätna!

Igår kväll hade vi invigning av vårt växthus med kräftfest tillsammans med goda vänner. Två paket kräftor, min hemgjorda lime- och ingefärsmajonnäs, baguetter och kryddost. Mer behövdes inte.

Här kommer receptet på majonnäs igen.

Lime- och ingefärsmajonnäs

2 äggulor

2 dl olja ex. rapsolja

ca 4-5 cm finriven ingefära

1/2-1 pressad lime

flingsalt och chiliflakes

Se till att olja och äggulor har samma temperatur, mina var kylskåpskalla. Häll ner oljan i en smal stråle under kraftig vispning. Smaka av med övriga ingredienser. Mums!

Det är gott att tillsätta 1 finhackad vitlöksklyfta också.

image
Kräftskiva i nya växthuset!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar