Smått och gott rostat i ugnen med kyckling

Du visar för närvarande Smått och gott rostat i ugnen med kyckling

Sitter hemma med ett nyopererat knä och inser att jag måste laga mat och äta även om det bitvis känns besvärligt. Men jag tänker att det är klokt att äta ett riktigt mål om dagen så kan jag slarva dessemellan utan att det gör alltför mycket. Lite smått och gott rostat i ugnen med kyckling var både lätt att laga till och gott. Struntar man i kycklingen blir det en god vegetarisk rätt.

Jag använde brysselkål, blomkål, morötter och potatis till det som skulle rostas i ugnen. Delat i lagom stora bitar med lite japansk soja, olivolja och flytande honung på åkte det in i ugnen på 225° cirka 30 minuter. Kryddat med salt, svartpeppar och finhackad timjan. Strax innan det var klart tog jag ut grönsakerna och rev parmesan över. In i ugnen en kort stund till dess att osten smält.

Kycklingfilén stekte jag hel, enbart kryddad med salt och svartpeppar.

Till detta blandade jag en sås av lika delar majonnäs och creme fraiche. Smaksatte med lite riven vitlök och pressad lime samt olivolja (med smak av rosmarin). Sist av allt smakade jag av med salt och svartpeppar.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar