Häromkvällen ville jag äta något som var gott och relativt lättlagat. Det var ingen panik, jag hade några timmar på mig så det behövde inte bli en snabbmiddag, så kyckling och ugnsrostade grönsaker fick det bli.
I frysen fanns som tur var 5 tunna kycklinginnerfiléer och i kylen lite rotfrukter så utifrån det fixade jag till en smarrig middag.
Jag lade kycklingen i en plastpåse (när den tinat) och hällde på lite japansk soja och olivolja med smak av rosmarin. Där fick den ligga och dra åt sig av smakerna, påsen vände jag några gånger innan det var dags att steka kycklingen i ugnen.
Potatis, blomkål och morot delades i lämpliga bitar och åkte ner i en ugnsform tillsammans med olja med smak av rosmarin. Lite salt och svartpeppar och sen var det skjuts in i ugnen, 225° 30-40 minuter.
När rotfrukterna varit inne halva tiden fick kycklingen göra dem sällskap.
Tillsammans med en röra av fetaost, creme fraiche och lite majonnäs kryddat med svartpeppar smakade det toppen till middag!