Mumsig gratäng

Efter att ha ätit julmat några dagar smakade det alldeles underbart med ”vanlig mat” till middag. Jag gjorde en variant av Princess Leias kyckling ( som jag skrivit om tidigare) med en god potatisgratäng till.

Potatisgratängen innehöll:

8 stora skivade potatisar

1 stor finhackad vitlöksklyfta eller 2-3 små

parmesanost

chiliflakes

salt

3 1/2 dl grädde

riven mozarellaost ca 2 dl

1. Lägg ett lager potatis i en ugnsform. Salta och strö över chiliflakes.

2. Riv parmesanost över samt strö över en tredjedel av vitlöken.

3. Upprepa likadant två lager till.

4. Avsluta med att hälla på grädden.

5. Grädda i ugnen på 200 -225º till dess att gratängen är klar, ca 1 timme.

När det är cirka trettio minuter kvar ta ut gratängen och blanda ner den rivna mozarellan.

 

Det blev alldeles utomordentligt gott men tyvärr finns ingen bild för vi var så hungriga så vi högg in på maten innan kameran hann göra sitt….Serverades med en kall sås med vitlök, ingefära,  parmesan, honung, chili, lime och en aning salt.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar