En kycklinggryta med indiska smaker, inte så stark men kryddig ändå. För mer sting på grytan ökar man bara mängden garam masala och sambal oelek.
Indisk kycklinggryta
4 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
1 liten gul lök
2 tsk riven ingefära
1 1/2 tsk garam masala
salt
1 burk kokosmjölk
ananas, 4 ringar
2-3 msk mangochutney
1/2 tsk sambal oelek
1 lime
2-3 msk hackad koriander
jordnötter
rapsolja
1. Hacka lök, vitlök och riv ingefäran.
2. Stek i rapsolja på låg värme med garam masalakryddan.
3. Häll på lite mer rapsolja och tillsätt kycklingbitarna. Salta (och öka värmen på plattan).
4. Häll på kokosmjölk när kycklingen fått lite färg.
5. Tillsätt samtidigt sambal oelek och mangochutney. Pressa i limejuice.
6. Låt småkoka till dess att kycklingen är klar.
7. Skär ananasen i bitar och tillsätt den samt den hackade koriandern. Smaka eventuellt av med mer kryddor. Red av med lite maizena om grytan är för tunn.
8. Strö jordnötter över. Servera med ris och sallad.
Grytan smakade jättegott och som tur var fick vi lite kvar till några matlådor nästa vecka.