Förut hittade jag ett recept på ICA:s hemsida på en latmansvariant av rabarberpaj. Det receptet hittar du här.
Ute i rabatten fanns det inte rabarber till en hel paj så jag gjorde ett halvt recept. Idag följde jag inte ICA:s recept till punkt och pricka utan gjorde en lite annan variant. Istället för en stor paj gjorde jag fyra små portionsformar. Smakade smaskens med vaniljsås. För att göra en stor pajform är det bara att dubbla receptet.
Rabarberpaj i portionsformar (4 stycken)
200 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
1/2 dl råsocker strö
1/2 dl vetemjöl (knappt)
1/2 dl havregryn
30-50 g vit choklad och mörk choklad
smör (ca 40 g)
1. Skär rabarbern i små bitar och blanda med potatismjölet.
2. Fördela i fyra formar
3. Sedan strör man i följande ordning över: råsocker, vetemjöl, havregryn.
4. Därefter river man choklad över och hyvlar skivor av kylskåpskallt smör och täcker formarna med det.
5. In i ugnen 200°, cirka 20 minuter.