I somras åt vi en dessert på Pizza Hut med varm kakdeg och vaniljglass. Sött och smaskigt. Sonen gillade det väldigt mycket och letade recept på nätet. Häromdagen hittade han ett som han ville testa. I originalreceptet (som hade amerikanska mått) var det kokosolja, något vi inte hade hemma så han tog smör istället. Det fungerade bra. Det blev en supersmarrig dessert men han bestämde sig för att prova att byta ut honungen mot farinsocker vid nästa tillfälle…
Antons cookie dough
75 g smält smör
2 msk flytande honung
1 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
1/4 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
3 1/2 dl mandelmjöl
1-2 dl chokladknappar
Blanda det smälta smöret med honungen och ägget.
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner dem i smörblandningen.
Tryck ut degen i en smord ugnsform och grädda i 175° 15-25 minuter.
Servera varm med vaniljglass. Ringlad chokladsås över det hela är också gott.
Fotot är dock inte riktigt rättvist mot desserten då vi hade så bråttom att äta att vi glömde att fotografera. På den här bilden har kakdegen svalnat så det ser lite torrt ut. Jag lovar det smakade inte det minsta torrt när det var nylagat….