Strösselkakor

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Strösselkakor

I vårt hem fanns det inte en enda liten kaka att bjuda på. Alltså tog jag ut smör ur kylen och lät det stå framme till dess att det blev mjukt så jag kunde baka. Det blev strösselkakor. Degen hade lite svårt att hålla ihop för jag hade nog i en aning för mycket mjöl.

Det blev inte de vackraste kakorna, det syns att de är hembakade.  Men de blev möra och goda. Smakar toppen till en kopp kaffe eller te.

 

Strösselkakor

¾ dl florsocker
knappt 4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
200 g smör
1/2 – 1 dl strössel

1. Lägg de torra ingredienserna direkt i en bunke.
2. Arbeta in mjukt smör och strössel. Degen ska bara precis hålla ihop.Rulla till en längd och lägg den i kylskåpet för att vila en stund.
3.Skär sedan ½ cm tjocka kakor och lägg på bakplåtspapper.
4. Grädda i 175 grader cirka 10-12 min.

image
En kakdegsorm på väg att delas.
image
Inte de vackraste kakorna….

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar