Smulpaj med frukt och bär är en av de lättaste desserter man kan göra. Bäst av allt är att det går att variera pajen i all oändlighet, nästan i alla fall. Jag gillar att använda både grahamsmjöl och vetemjöl i min deg, det ger en god lite nötig smak. I fruktfatet låg några paraguayer (platta persikor) som såg lite trötta ut i skalet. Tillsammans med nektariner och hallon blev pajen jättegod!
Smuldeg
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk råsocker
Hacka ihop ingredienserna till en smuldeg.
Fyllning
6-7 platta persikor, paraguayos
2 nektariner
1-2 dl hallon
1 msk potatismjöl
1 msk råsocker
20-40 g vit choklad
Dela frukten och lägg dem botten på en pajform. Strö över hallonen.
Fördela potatismjöl och råsocker över frukten och bären och riv blockchokladen över. Strö sist över smuldegen.
Grädda i 225° 20-25 minuter.
Servera ljummen med vaniljglass, vaniljsås eller kardemummagrädde.