Smultron till vintern

Du visar för närvarande Smultron till vintern
Smultron till vinterns glass!

Smultron som smakar så mycket sommar är svåra bär, för det är inte så lätt att göra så mycket annat än att äta dem färska. Det är i och för sig alldeles underbart men känslan av smultronsmak mitt i kalla vintern är väldigt speciellt. Ett tips jag har fått är att råröra bären med lite socker och sedan frysa in dem ( inget för dem som undviker socker i kosten). Sonen plockade en liter bär som jag tog några matskedar strösocker till och rårörde tills sockret smält. Sen fryste jag in decilitervis i små geléburkar.  När kalla vintern kommer tar jag fram bären och gör egen smultronglass!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar