Biffstek med friterade potatisklyftor

Du visar för närvarande Biffstek med friterade potatisklyftor

Jag investerade i en ny fritös häromdagen. Den gamla hade varit med ett antal år (minst tjugo) och började bli rätt sunkig, trots noggrann rengöring. 

Klyftpotatis var det första som friterades. Innan jag friterade dem, lät jag klyftorna ligga i vatten cirka 30 minuter, i två omgångar med vattenbyte emellan. Sedan kokade jag dem cirka 3-5 minuter. 

När det var dags för fritering gjorde jag det i två omgångar. Först på 150 ° till dess att de fått lite färg. Sedan ökade jag temperaturen till 180 ° och friterade klart. 

Till detta stekte jag biffstek av älg och med min enkla falska bearnaise till blev det supersmarrigt!

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar