Äggkokott med ruccola

Du visar för närvarande Äggkokott med ruccola

Till lunch skulle vi äta upp lite rester ur kylen men för att fylla ut på tallrikarna gjorde jag en äggkokott i ugnen som vi åt till.

Till tre personer gjorde jag så här:

 

Äggkokott med ruccola

3 ägg

3 msk grädde

1 näve ruccola

10-15 strån gräslök

3-6 msk riven prästost

 

1. Smörj portionsformar och knäck ett ägg i varje. Salta lätt.

2. Hacka ruccola och gräslök och fördela i formarna.

3. Häll på 1 msk grädde och 1- 2 msk riven prästost. Mal svartpeppar över.

4. Grädda i 225°, cirka 12-15 minuter.

image
Kokotter i vardande.
image
Lite svartpeppar på sen ska de in i ugnen.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar