Lunchpiroger med kycklingrester

Du visar för närvarande Lunchpiroger med kycklingrester

 

Sonen skulle iväg till kompisar men innan han åkte skulle vi hinna äta. Det fanns inte riktigt tid till att laga något stort men som tur var fanns det kycklingrester och en smördeg i kylen. Resultatet blev små goda och mättande piroger.

Jag delade smördegen i sex kvadratiska bitar. Penslade med uppvispat ägg och bredde ett lager vitlöksost mitt på varje bit. Sedan lade jag på lite ruccola, skivad kyckling och en skiva mozarella. Jag kryddade med lite hemgjord allkrydda och vek ihop till piroger. Sedan penslade jag ytan med ägg och strödde över chiliflakes och flingsalt. In i ugnen på 225°, 15-20 minuter.

image

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar