Kyckling med chilirub

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Kyckling med chilirub

Mitt i veckan och kyckling stod på menyn. I kryddskåpet hade jag en burk med en kryddblandning som jag använde till kalv på grillen för ett tag sen. Den passade utmärkt att använda även till kvällens kyckling.

Kyckling med chilirub

4 filéer

4-5 tsk chilirub (recept längre ner)

1/2 lime

chiliflakes

salt

1. Dela kycklingen så att det blir två tunna filéer, dela sedan dessa på längden så att det blir fyra bitar av varje filé.

2. Bryn på båda sidor och salta lätt.

3. Krydda med kryddblandningen, lite chiliflakes och pressa över limejuice.

4. Låt kycklingen steka till dess att den är klar.

 

Mangosås med lime och vitlök

1 – 1 1/2 dl crème fraiche

1- 2 msk mango chutney

1 vitlöksklyfta

1/2 lime

1. Riv vitlöken och blanda den med crème fraiche.

2. Pressa ner limejuice och blanda ner chutneyn.

 

Jag serverade potatisrutor, mangosås, lite ruccola och morotsstavar till kycklingen. Det blev jättegott att dippa morötterna i mangosåsen också!

 

Chilirub (räcker till fler omgångar)

2 tsk paprikapulver

1 tsk spiskummin

1 tsk mald ingefära

1 tsk farinsocker

1 1/2 tsk salt

1 msk anchochili

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar