Amerikanska pannkakor med nektariner

  • Inläggskategori:Frukost
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Amerikanska pannkakor med nektariner

 

Plötsligt var det mitt på dagen (söndag) och ingen riktig frukost hade slunkit ner. Då passade det bra att steka bacon och amerikanska pannkakor. Tillsammans med smör- och honungskokta nektariner och lönnsirap smakade de tjocka pannkakorna toppen.

Honungskokta nektariner

Jag sköljde 2 nektariner och skar dem i munsbitar. I en kastrull smälte jag 1 rejäl klick smör (ca 2 msk) och lade i nektarinerna. Sedan ringlade jag honung över. Tillsatte någon tesked farinsocker och några nypor chiliflakes. Sedan fick det koka ihop till dess att nektarinerna var mjuka.

Amerikanska pannkakor 

1 ägg

2 dl yoghurt

1/2 dl mjölk

1 1/2 dl vetemjöl

1 dl bovetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 tsk socker

1/2 tsk salt

2 msk smält smör ( plus lite till stekningen)

 

1. Vispa upp ägget, smält smöret och blanda i det tillsammans med yoghurt och mjölk.

2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och rör ner det i äggblandningen.

3. Grädda smeten till små pannkakor och servera med knaperstekt bacon (jag steker mitt bacon i ugnen) och lönnsirap och nektarinerna.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar