Plötsligt var det mitt på dagen (söndag) och ingen riktig frukost hade slunkit ner. Då passade det bra att steka bacon och amerikanska pannkakor. Tillsammans med smör- och honungskokta nektariner och lönnsirap smakade de tjocka pannkakorna toppen.
Honungskokta nektariner
Jag sköljde 2 nektariner och skar dem i munsbitar. I en kastrull smälte jag 1 rejäl klick smör (ca 2 msk) och lade i nektarinerna. Sedan ringlade jag honung över. Tillsatte någon tesked farinsocker och några nypor chiliflakes. Sedan fick det koka ihop till dess att nektarinerna var mjuka.
Amerikanska pannkakor
1 ägg
2 dl yoghurt
1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl bovetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk socker
1/2 tsk salt
2 msk smält smör ( plus lite till stekningen)
1. Vispa upp ägget, smält smöret och blanda i det tillsammans med yoghurt och mjölk.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och rör ner det i äggblandningen.
3. Grädda smeten till små pannkakor och servera med knaperstekt bacon (jag steker mitt bacon i ugnen) och lönnsirap och nektarinerna.