Sonen arbetar skift den här sommaren och vissa kvällar kommer han hem vid halv nio. Då är vi båda rätt hungriga eftersom vi senast åt vid två. Nachips med smält ost, färs och nektarinsalsa med en klick crème fraiche gav en god och lite annorlunda smakbrytning när vi åt middag den här kvällen.
Jag stekte älgfärs, ca 400g, tillsammans med 1 finhackad gul lök, 1 hackad vitlöksklyfta och 1/3 finhackad röd chili (stor) i rapsolja. Sedan kryddade jag med salt, svartpeppar, spiskummin, paprikapulver och anchochili. Spiskummin var den krydda som fick ta mest plats.
Till detta gjorde jag en fruktig, het salsa på nektariner. Jag delade 3 nektariner i mindre bitar, hackade i 1/3 röd chili (stor), pressade över saften från 1/2 lime och tillsatte lite honung. Sedan fick det koka ihop till dess att salsan tjocknade något.
Allt serverat med nachips som jag rev ost över och stoppade in i ugnen.