När vi nyss var i Stockholm åt vi en god sallad med bland annat stekt halloumi, pesto, avocado och parmesan. Ikväll kände jag för att göra något liknande men med kycklingbitar också.
Jag började med kycklingen eftersom den skulle få ligga i marinad några timmar.
Kyckling
2 stora kycklingfiléer
1/2 lime
1-2 msk hoisinsås
salt, chiliflakes
1. Jag började att dela kycklingen i mindre bitar. Den kryddade jag med salt och chiliflakes.
2. Sedan lade jag den i en skål och pressade över lime och hällde på hoisinsåsen.
3. Kycklingen fick stå i marinaden cirka 2 timmar. Jag rörde runt emellanåt.
4. Häll av vätskan genom ett durkslag och stek kycklingen i rapsolja till dess att den är klar.
Stekt halloumi
1/2 lime
flytande honung
1. Dela halloumin i skivor.
2. Häll rapsolja i en stekpanna och lägg i osten.
3. Ringla honung över och pressa limesaften.
4. Stek på båda sidor till dess att osten fått fin färg och mjuknat.
Bottna en djuptallrik med sallad, ruccola och sockerärtor. Lägg på osten och kycklingen. Några bitar vattenmelon passar bra till.
För att piffa till rätten extra kan man göra vitlöksbröd att servera till. Lite rostade pinjenötter och/ eller knaperstekt smulad bacon skulle nog också ha smakat gott till.