Bulgurfyllda tomater

Du visar för närvarande Bulgurfyllda tomater

Vid ett tillfälle när jag lagade till ostgratinerad aubergine blev det bulgur över.  Den fick fylla ett gäng tomater med parmesan- och pankotopping som gratinerades i ugnen. En god vegetarisk middag.

Det går förstås att servera tomaterna till valfritt tillbehör. Kyckling, lax eller något annat man är sugen på.

Jag gjorde 6 tomater, så långt räckte min bulgur.

 

Bulgurfyllda tomater

1. Börja med att skära av toppen på tomaterna och gröp ur dem. Jag tog hjälp av en grapefruktsked som är lite vass i kanterna.

2. Ställ tomaterna i en ugnsform.

3. Blanda bulgur (sen tidigare kryddad med spenat, persilja och balsamicocreme) med det urgröpta från tomaterna. Hacka i en bit squash. Smaka av med salt och svartpeppar.

4. Fyll tomaterna.

5. Blanda nyriven parmesan med panko och täck bulguröppningen på tomaterna.

6. Gratinera i ugnen 175° till dess att tomaterna är varma och pankotäcket fått färg.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar