Vid ett tillfälle när jag lagade till ostgratinerad aubergine blev det bulgur över. Den fick fylla ett gäng tomater med parmesan- och pankotopping som gratinerades i ugnen. En god vegetarisk middag.
Det går förstås att servera tomaterna till valfritt tillbehör. Kyckling, lax eller något annat man är sugen på.
Jag gjorde 6 tomater, så långt räckte min bulgur.
Bulgurfyllda tomater
1. Börja med att skära av toppen på tomaterna och gröp ur dem. Jag tog hjälp av en grapefruktsked som är lite vass i kanterna.
2. Ställ tomaterna i en ugnsform.
3. Blanda bulgur (sen tidigare kryddad med spenat, persilja och balsamicocreme) med det urgröpta från tomaterna. Hacka i en bit squash. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Fyll tomaterna.
5. Blanda nyriven parmesan med panko och täck bulguröppningen på tomaterna.
6. Gratinera i ugnen 175° till dess att tomaterna är varma och pankotäcket fått färg.