Häromdagen gjorde jag en jättegod kyckling i ugnen. Helstekta filéer med en god sås över. Vill man kan man nog lika gärna dela kycklingen i munsbitar, bryna bitarna och hälla såsen över och låta den koka ihop på spisen. Då blir det en god kycklinggryta istället.
Ugnskyckling med parmesan och sambal oelek
4 kycklingfiléer
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
1/2 hönsbuljongtärning
2 tsk japansk soja
1 tsk sambal oelek
2 tsk honung
2-3 msk nyriven parmesan
1/2 lime
salt
2-3 msk hackad persilja
1. Salta kycklingen, pressa saften ur limehalvan över och lägg dem i en ugnsform.
2. Smula sönder buljongtärningen och blanda den med grädden. Rör sedan ner övriga ingredienser.
3. Häll såsen över kycklingen och stoppa in i ugnen 200° till dess att innertemperaturen är 72°.
4. När kycklingen var klar strödde jag över hackad persilja.
Servera med ris och sallad. Lite jordnötter smakar gott till också.