Kyckling i ugnen som också kan bli kycklinggryta

Du visar för närvarande Kyckling i ugnen som också kan bli kycklinggryta

Häromdagen gjorde jag en jättegod kyckling i ugnen. Helstekta filéer med en god sås över. Vill man kan man nog lika gärna dela kycklingen i munsbitar, bryna bitarna och hälla såsen över och låta den koka ihop på spisen. Då blir det en god kycklinggryta istället.

Ugnskyckling med parmesan och sambal oelek

4 kycklingfiléer

2 dl grädde

2 dl crème fraiche

1/2 hönsbuljongtärning

2 tsk japansk soja

1 tsk sambal oelek

2 tsk honung

2-3 msk nyriven parmesan

1/2 lime

salt

2-3 msk hackad persilja

 

1. Salta kycklingen, pressa saften ur limehalvan över och lägg dem i en ugnsform.

2. Smula sönder buljongtärningen och blanda den med grädden. Rör sedan ner övriga ingredienser.

3. Häll såsen över kycklingen och stoppa in i ugnen 200° till dess att innertemperaturen är 72°.

4. När kycklingen var klar strödde jag över hackad persilja.

 

Servera med ris och sallad. Lite jordnötter smakar gott till också.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar