Klickscones med parmesan

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Klickscones med parmesan

Igår när det var midsommarafton skulle vi iväg för att äta sillunch men frukost behövde vi ju få i oss ändå. I ortstidningen såg jag ett recept på klickscones men för att få mer smak stoppade jag i lite parmesan också. Jag tog inte lika mycket mjölk som i receptet heller. De blev riktigt goda att äta varma med smör och ost!

Klickscones med parmesan

6 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

drygt 100 g smör (knappt 1 1/4 dl smält)

2 dl mjölk

1 dl finriven parmesan

lite salt, ca 1/2 tsk

 

1. Smält smöret och blanda med mjölk och nyriven parmesan.

2. Blanda mjölet, bakpulver och salt och rör ner det i vätskan. Tillsätt ev. mer mjölk om det blir för stabbig smet.

3. Klicka ut scones antingen i muffinsformar eller direkt på bakplåtspapper.Jag gjorde stora scones i muffinsformar, det blev 6 stycken.

4. Grädda i 200 – 225° till dess att de är genomgräddade. Tänk på att stora scones tar längre tid 20-30 minuter medan små går snabbare att grädda färdigt, cirka 10 minuter. Högre temperatur = mindre scones.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar