Igår när det var midsommarafton skulle vi iväg för att äta sillunch men frukost behövde vi ju få i oss ändå. I ortstidningen såg jag ett recept på klickscones men för att få mer smak stoppade jag i lite parmesan också. Jag tog inte lika mycket mjölk som i receptet heller. De blev riktigt goda att äta varma med smör och ost!
Klickscones med parmesan
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
drygt 100 g smör (knappt 1 1/4 dl smält)
2 dl mjölk
1 dl finriven parmesan
lite salt, ca 1/2 tsk
1. Smält smöret och blanda med mjölk och nyriven parmesan.
2. Blanda mjölet, bakpulver och salt och rör ner det i vätskan. Tillsätt ev. mer mjölk om det blir för stabbig smet.
3. Klicka ut scones antingen i muffinsformar eller direkt på bakplåtspapper.Jag gjorde stora scones i muffinsformar, det blev 6 stycken.
4. Grädda i 200 – 225° till dess att de är genomgräddade. Tänk på att stora scones tar längre tid 20-30 minuter medan små går snabbare att grädda färdigt, cirka 10 minuter. Högre temperatur = mindre scones.