Enkla snabba ost- och skinkpiroger

Du visar för närvarande Enkla snabba ost- och skinkpiroger

Idag var lusten att laga mat inte så stor och jag ville helst att det skulle gå snabbt. Dessutom orkade jag inte ta mig iväg till affären så det gällde att hitta på något med det kylen kunde erbjuda. En färdig pizzadeg som låg i kylen fick tjänstgöra som pirogdeg. Som fyllning gjorde jag en enkel blandning av ost och skinka.  Gott med en enkel sallad till.

Skinkpiroger

pizzadeg

ca 2-3 dl riven ost, mild ost samt nyriven parmesan. (Till största delen mild ost).

100 g kokt skinka i skivor

1 msk chilisås

1 msk majonnäs

1 msk crème fraiche

1 näve ruccola

svartpeppar

1 tsk oregano

 

1. Riv osten och hacka skinkan och ruccolan.

2. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med svartpeppar och oregano.

3. Dela pizzadegen i åtta delar och pensla kanterna med uppvispat ägg.

4. Fördela fyllningen på bitarna och vik ihop till små paket.

5. Pensla med ägg, strö lite oregano över och grädda i 225°, 15-10 minuter.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar