Regnbåge med citron och dill i foliepaket

Du visar för närvarande Regnbåge med citron och dill i foliepaket

En nyfångad regnbåge, så god att den smälte i munnen när det var dags att äta.

Jag kryddade fisken med salt och svartpeppar på in- och utsidan, sedan fyllde jag den med ett rikligt lager citronsmör och stoppade in massor av dill. Fisken lade jag i ett foliepaket på grillen till dess att den var klar. Himmelskt gott!!

Till fisken serverade jag färskpotatis, en god sås, citronsmör i skivor och sallad.

Citronsmör

100 g smör

1/2 citron

1-2 msk dill

några nypor flingsalt

Pressa saften ur citronen och arbeta in i smöret tillsammans med hackad dill och salt.

Dill- och citronsås

2 dl grädde

3 dl crème fraiche

1/2 citron, pressad

1/2 fiskbuljongtärning

2-3 msk dill

svartpeppar

maizenaredning

1. Blanda alla ingredienser och låt det koka ihop en kort stund. Smaka av med svartpeppar och ev. salt.

2. Red av såsen med maizena så att den tjocknar en aning.

 

Regnbåge

salt, svartpeppar

citronsmör

massor av dill

1. Krydda fisken med salt och peppar på in och utsidan.

2. Bred ut ett tjockt lager citronsmör inuti och lägg i rikligt med dill.

3. Slå in fisken i folie och låt den stekas på grillen.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar