Falsk bearnaisesås, nästan som äkta

Du visar för närvarande Falsk bearnaisesås, nästan som äkta

Till middagen lockade bearnaisesås, men jag orkade inte göra den äkta varianten, därtill var jag för lat denna dag.

I mitt letande efter andra såsrecept på nätet hittade jag ett på falsk bea. Men i den var det yoghurt, något som inte stod att finna i vårt kylskåp.

Jag tog crème fraiche istället och lite mer persilja än i ursprungsreceptet. Sonen och jag konstaterade att den smakade nästan lika gott som den äkta hemgjorda. Den stora skillnaden var färgen. Att den var god märktes för det blev bara en liten klick kvar.

Falsk bearnaise

2 msk smör

2 dl crème fraiche

1 vitlöksklyfta

1 tsk torkad dragon

2 tsk persilja, finhackad

salt, vitpeppar

 

Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull – inte alltför varmt.

2. Stäng av värmen när smöret flyter och vispa ner crème fraiche.

3. Krydda med riven vitlök, dragon och persilja.

4. Smaka av med salt och peppar.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar