Till middagen lockade bearnaisesås, men jag orkade inte göra den äkta varianten, därtill var jag för lat denna dag.
I mitt letande efter andra såsrecept på nätet hittade jag ett på falsk bea. Men i den var det yoghurt, något som inte stod att finna i vårt kylskåp.
Jag tog crème fraiche istället och lite mer persilja än i ursprungsreceptet. Sonen och jag konstaterade att den smakade nästan lika gott som den äkta hemgjorda. Den stora skillnaden var färgen. Att den var god märktes för det blev bara en liten klick kvar.
Falsk bearnaise
2 msk smör
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad dragon
2 tsk persilja, finhackad
salt, vitpeppar
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull – inte alltför varmt.
2. Stäng av värmen när smöret flyter och vispa ner crème fraiche.
3. Krydda med riven vitlök, dragon och persilja.
4. Smaka av med salt och peppar.