Kladdig chokladkaka med center

Du visar för närvarande Kladdig chokladkaka med center

Jag var sugen på att göra någon slags gokaka och det passade utmärkt idag med tanke på att vi fick kärt besök. Min mamma fixade middagsmaten och jag något sött och gott till dessert.

Jag gjorde en chokladbotten som jag tryckte ner centerbitar i. Jag utgick från samma recept  som till ”Godaste tårtan”.

Kaka

200 g smör

3 dl strösocker

2 ägg

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

4 tsk vaniljsocker

1 dl kakao

1 krm salt

1 centerrulle

smör (till formen)

ströbröd eller kokosflingor (till formen)

Glasyr

100 g 70% choklad

1 centerrulle

1 dl grädde

1 klick smör, ca 25 g

 

Sätt ugnen på 175°C.

  1. Kaka: Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen.
  2. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Vänd ner detta i smeten.
  3. Häll i smord och bröad (jag använde kokos) form med avtagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna.
  4. Glasyr: Koka upp grädden och smält smöret i en kastrull.
  5. Ta den från plattan och låt center och den mörka chokladen smälta ner.
  6. Bred över kakan i formen och ställ svalt.
  7. Servera med grädde och bär. Jag hade hallon, blåbär och jordgubbar i frysen som jag tog upp och serverade till.

 

  • image
    Innan gräddning med centergodisar nedtryckta!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar