Gazpacho

You are currently viewing Gazpacho

Jag skulle iväg på en knytis med spanskt tema. Mitt bidrag blev en god Gazpacho, den kalla mixade grönsakssoppan som är så spansk den kan bli. Den här kvällen utgick jag från ett recept jag fick när jag bodde i Miami för drygt trettio år sedan. Miami är ju inte spanskt men där finns spanska influenser så det räcker. Som förrätt räcker soppan till 6-8 personer.

Gazpacho 

1/3 gurka

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1/3 röd chili

1 tomat

1 röd paprika

1 grön paprika

500 g krossade tomater

1 dl olivolja

2 msk äppelcidervinäger

1/2 – 1 msk pressad citron

1-2 tsk honung

salt, svartpeppar

 

Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med lite hackad oregano på toppen och brödkrutonger, jag köpte en påse färdiga.

 

 

 

 

 

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar